Órarend 2014-15 | Északi várak  I Balatoni túra  I Olasz túra  I Programok 2014   Adó 1%  Póló  

 

Észak-Magyaroszág Várai

 

Kedves Klubtársak, Barátaink!

A korábbi évek sikeres és nagyon jó hangulatú repülős túráinak tapasztalatán felbuzdulva idén is igyekszünk újra megszervezni néhány országjáró és esetleg nemzetközi repülést is. Az első ilyen javaslatom Észak-Magyarország várait (romjait) repüli körbe.

Van persze kakukk tojás is, pl. Parádsasvár, vagy a filmes egri vár, de van igazi navigációs kihívást jelentő helyszín is. (Latori vár Sály közelében).

Két nagyobb odafigyelést igénylő helyszín van csak: a Somoskői vár közelében az országhatár betartása, illetve Szanda környékén az LH D29-es légtér kerülése – ha szükséges lesz. Ezeken kívül „csak” a környezetvédelmi légterekben való helyes magasság megválasztására kell figyelnie a pilótáknak.

Szerintem két nap alatt kényelmesen megoldható, sőt akár péntek du indulással szombat estig is, tehát aki ragaszkodik hozzá, lesz egy szabad napja a hétvégén.

Javasolt útvonalak: (a repülési idő csak tájékoztató jellegű…)

1. nap

LHFH – Szanda (LHD29) – Hollókő – Salgótarján (Somoskő) – Várasztó – Sirok - LHER –> 106 NM, 1:15’

LHER- Szilvásvárad – Diósgyőr – Szerencs – Sárospatak -> 65 NM, 0:50’

Sárospatak – Regéc – Boldogkőváralja – LHMC -> 40 NM, 0:30’ Itt lehetne tölteni a délutánt, kirándulással, barlangfürdőzéssel. A szállás és szállítás (reptér-szállás- kirándulás) is megoldható, de ezzel kapcsolatos információkat csak a résztvevők pontos létszámának ismeretében tudok mondani.

2. nap

LHMC – Latori vár Sály mellett (ez bónusz pontot ér, mert nem településen van, nehéz megtalálni, de talán nem lehetetlen) – Egri vár – Parádsasvár – Hasznos repülőtér -> 53NM, 0:40’

Hasznos – Nógrád – Visegrád – „Egri vár” Pilisborosjenő (LHD1) – LHFH 54 NM, 0: 40’


Minden útvonalszár részletes megtervezésért és a flightplan leadásáért az aktuális PIC lenne a felelős.

Ha tetszik, akkor már csak egy alkalmasnak látszó időpontot kellene találni hozzá (esőnappal) és kezdődhet a szervezés. :- )

A Klub naptára szerint az alábbi időpontok közül lehet választani:

  • Június 6-7-8 
  • Július 4-5-6 
  • Augusztus 8-9-10.

Persze ettől is el lehet térni, de a Rally futamok időpontjait mindenképpen szem előtt kell tartani.

Ha valakinek megtetszett a javaslat és szeretne csatlakozni, azt kérem, hogy a preferált időpont és repülőgép megjelölésével küldjön egy email-t nekem.

A túra „nyitott”, tehát más klubokból, repülőterekről is várjuk az ismerősöket, barátokat!

Köszönettel és üdvözlettel:
Kardos Ildikó